Oma aika

11.12.2011 § Jätä kommentti

Aina silloin tällöin huomaan kaipaavani päivätöihin.
En niinkään sen takia, että haluaisin varsinaisesti tehdä sellaisia töitä kuin päivätöissä tehdään. Vaan aikarajojen takia. Usein ajattelen, että jos työt tehtäisiin työajalla, töiden ulkopuolinen aika olisi sitten minun omaa aikaani (tai vaikka aikaa jolloin saan kirjoittaa).

Aivan kuin aika käyttäytyisi samaan tapaan kuin tila: aivan kuin ajan omistaminen edellyttäisi aitaamista: Ainostaan mikäli osa ajastasi on jonkun toisen omistuksessa, voit ylipäätään omistaa aikaasi. Ainoastaan mikäli ajassasi on aitoja ja rajoja, aikaa on ylipäätään mahdollista omistaa – tai omistaa jollekin.

Olen huomannut että deadlinen lähestyminen tuottaa  ajan  hidastumisen kokemuksen. Kun deadline alkaa lähestyä, kaikki aika keskittyy yhden asian ympärille. Samalla ajan jättömaat, vartti sieltä ja toinen täältä, tyhjät hetket, toisen palveluksessa käytetyt ajat, bussimatkat ja jopa unet asettuvat palvelemaan samaa tavoitetta. (Samalla tavalla saattaa tapahtua myös silloin, kun jonkin asian tekeminen on innostavaa ja haastavaa, kun on hyvin uppoutunut tai intoutunut tekemään jotain).

12:een sisältyy haave omasta, omistautuneesta ajasta.

(Edellinen ajatus muotoutui, kun keskustelimme Mikaelin kanssa hankaluudesta yhdistää toiminta kirjallisuuskentällä ja oma kirjoittaminen.)

Mainokset

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Oma aika at 12.

Meta

%d bloggers like this: