2.1.2 Lähtökohtia

2.1.2012 § Jätä kommentti

Tänä aamuna klo 8:30 alkoi vuoden mittainen kirjoitusurakka.

Aloitushetki on sikäli huono (ja tyypillinen), että tunnen olevani kirjoittajana ihan tyhjä – aivan kuin jonkinlaisessa käännekohdassa, vasta odottelemassa uutta alkua kirjoittamiselleni. Koen että Esim. Esa, Sanakirja ja Toivo muodostavat kokonaisuuden, siis että ne jollain tavalla täydentävät toisiaan.  Tällä hetkellä tuntuu kuin olisin sanonut niissä kaiken, mitä minulla on sanottavaa.

(Miellän nämä kirjat jonkinlaiseen symmetriseen suhteeseen toistensa kanssa: melkein kuin teesi, antiteesi ja synteesi. Tekstinauhat taas on ihan oma juttunsa, se kuuluu johonkin jota ei vielä ole.)

(Alustavia teosideoita toki pyörii mielessä, mutta ne tuntuvat nyt melkoisen ontoilta – aivan kuin ne olisivat suuntaviivoja jonkun muun kirjoittamiselle, aivan kuin minun kirjoittamiseni kuuluisi mennä johonkin muuhun suuntaan)

Koska  ei ole mitään sanottavaa, on aloitetava mitäänsanomattomuudesta. Valkoisen paperin kammon selättääkseni otin jo aamulla käyttöön erään vanhan ja vähän käytetyn blogini, johon merkitsen muistiin runoluonnoksia. Joskin saattaa olla, etten voi sietää tuon blogin julkisuutta kovin kauaa – sen verran kauhistuttaa pelkkä siihen linkkaaminenkin.

Olen jo myöhässä ensimmäisestä deadlinestani: tarkoitus oli, että kaikki rästityöt olisivat valmiina joulukuun loppuun mennessä. Eivät valitettavasti ole.

[Rästitöitä:
– kirjoita loppuun artikkeli Runouden yhteiskunnallisuus kirjaan (olen äärimmäisen hidas asiatekstin kirjoittaja)
–  Zavjalov-käännöksen kommentit puhtaaksi, yhden Poesialle tarjotun käsikirjoituksen kommentointi
– kritiikki Tuli&Savuun Tommi Parkon Kirjoita runo-oppaasta]

Aloitin Tammikuun työstämisen siis varsin autenttisissa tunnelmissa. Kristian Blomberg toimittaa tämän ensimmäisen  ja kirjoittanee myöhemmin myös tänne blogiin viisaita mietteitään.

Mainokset

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading 2.1.2 Lähtökohtia at 12.

Meta

%d bloggers like this: