22.3.

22.3.2012 § 1 kommentti

Pauliinan usutuksesta käyn läpi vanhoja päiväkirjamerkintöjäni etsien sieltä matskua Maaliskuuhun. (vähän samaan tapaan kuin muinoin Esim. Esa I:stä kirjoittaessani päällekirjoittelin vielä vanhempia päiväkirjojani)

1.11.2007:

”Minulla on kaamea halu kirjoittaa keskinkertaista runoutta, puhdasta mimesistä, jäljentää maailmaa, mutta maailma ei ole lineaarinen eikä myöskään kieli, pitää maailmaa kasassa.”

Tausta: Kriitttisessä korkeakoulussa joku opettaja (Rimminen? Santanen?) esitti ehdottoman maksiimin: runo ei koskaan saa olla keskinkertainen. Minussa heräsi kapinamieliala. Ehkä 12:ssakin on kyse yhä vielä tästä samasta kapinasta.

Siis jotenkin niin että nämä kolme laatuluokitusta jollain lailla askarruttavat: hyvä, huono, keskinkertainen. Jos hyvälle ja huonolle on jo tilauksensa ja omanarvontuntonsa, mitä tarkoittaisi ylpeä keskimääräinen? En aivan tiedä mitä ajan takaa / yritän tavoittaa.

Mainokset

Avainsanat: , , , , ,

§ One Response to 22.3.

  • ketjukolaaja sanoo:

    Lukijan kannalta katsellen suurin osa kaikista runoista (kuten kaikesta muustakin) on korkeintaan keksinkertaista. Keskin tämän ihan itse.

    Miten muuten asia voisi ollakaan? Jos kaikki olisi hyvää, kaikki maistuisi samalta ja hyvä muuttuisi sahajauhoksi, niinkuin parhaimmatkin ajatukset tuppaavat muuttumaan, kun niitä tarkemmin miettii. Tätä loppupuolta kommentistani en ollut oikeesti kovin pitkään miettinyt…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading 22.3. at 12.

Meta

%d bloggers like this: