Islanti (raportti)

22.5.2012 § Jätä kommentti

Islannissa oli päätä huimaavaa ja paljon kiireempi kuin osasin odottaa. Pystyttämällä pystytimme Tekstinauhoihin pohjautuvaa installaatiota IC-98:n  Patrikin (ja hänen tomeran Olivia-tyttärensä) kanssa kolme pitkää työpäivää. Yksi päivä kului festarin avajaisissa ja yksi autolla Islantia kierrellessä.

Toukokuu edistyi kahden kirjoituskerran verran: ensimmäinen näistä oli lentokoneessa matkalla Islantiin, toinen perjantaina iltapäivällä paikallisen kirjakaupan kahvilassa. Lyhyitä hetkiä kummatkin. Lisäksi keskustelimme Mikaelin kanssa kävellessämme Skólavördustíguria alas Toukokuun rakenteesta. MKS:n hienoista avauksista inspiroituneena ajattelin kokeilla minäkin proosan ja runon välimaastoa (myös siksi, että menomatkalla lentokoneessa kirjoittamani alkoi saada jonkinlaista proosaan hakeutuvaa muotoa) : Ajattelin että Toukokuusta tulisi nyt vihdoin kapea kirja.   Ja että se sisältäisi kolme proosarunoproosa-tekstiä.

(Pidän nähtävästi kolmijaosta (tosin Mikael taisi ehdottaa tätä kolmiosaisuutta (varmaan siksi että kolme on pienin mahdollinen jako jos ykkönen ei käy päinsä))

Myös Kesäkuu edistyi hieman: Sattumalta myös Juri oli lomailemassa Islannissa ja ehdimme illastamisen lomassa keskustella hieman Kesäkuustakin. Juri ja Mikael kehittelivät aiempaa ”lahjoita runoilijalle runo”-konseptia hieman vähemmän yhteisölliseen ja hieman enemmän työlääseen suuntaan. Kesäkuun runot olisin tarkoitus kirjoittaa koneellisesti, erilaisia runogeneraattoreita hyödyntäen. Ei kyllä kuulosta ihan lomalta, mutta ehkä Islannissa oli jo lomaa kylläkseen.

Lisäksi, yöunien kustannuksella, saimme ilon tavata paikallisia runoilijoita Angela Rawlingsin kauniissa asunnossa, josta näkyi koko öinen, epätavallisen sumuinen ja vain hieman hämärtyvä Reykjavik. Angela kirjoittaa tuosta innoittavasta ja todella lämminhenkisestä iltatuokiosta hyvin kauniisti blogissaan. Tuntuu että Reykjavik on hyvin otollinen paikka runoilijoille ja runoilijoiden väliselle kohtaamiselle.

Toukokuun kanssa olen jälleen kerran mahdottoman edessä. Jos saisin Lijalle ensi viikoksi edes yhden noista kolmesta tekstistä valmiiksi, niin voisivat sitten tehdä 5/12:n sen pohjalta.

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Islanti (raportti) at 12.

Meta

%d bloggers like this: